Punk

   Sport har alltid varit ett av Lars stora intressen. Att se på och på senare år också att utöva. Han följer stadens hand- och fotbollslags matcher så ofta han kan. En gång var han med några familjemedlemmar och tittade på en handbollsmatch. Han brukar vara väldigt insatt i det som händer på planen och oftast hör man det också. I ett anfall fick målvakten bollen mellan benen och man hörde att åskådarna drog efter andan och sen blev det alldeles tyst i hallen. I två sekunder. Sen hörde man Lars ljuva stämma bryta tystnaden
- HAN HICK DEN PÅ PUNKEN!! HAN HICK DEN PÅ PUNKEN!

   På hemmaplan så vet de flesta vem Lars är och hur frispråkig han kan vara. Värre var det när han åkte och tittade på en bortamatch och skrek "Domarjävel!" i en knäpptyst idrottshall. Med rent uttal dessutom. Då är det bra att han har ett synligt funktionshinder som man kan använda som argument till varför man inte ska få rött kort där uppe på läktaren och bli utslängd.

   Lars spelar fotboll i ett lag för funktionshindrade. I början stod han i mitten av planen och gick två steg fram i anfall och två steg bakåt i försvar. Om hans lag sedan började ligga under gick han och bad motståndarlaget att han skulle få vara med dem istället. Han tog det lite lugnt helt enkelt. Han var inte den som sprang ikapp motståndarna och dribblade bort bollen för dem. Han väntade tills de sprang förbi honom, skrek "BAAAAH!" i örat på dem och när de förvånat släppte kontrollen över bollen för ett ögonblick, då snöt han den.

  Han har fått gult kort en gång men det var inte av en av de vanliga anledningarna. Det var match och Lars' lag skulle lägga en frispark och han tyckte att han skulle få äran. Lagledaren tyckte annorlunda och vinkade in en lagkamrat till Lars istället som kom och tog bollen för honom. Lars blev upprörd och tjafs uppstod. Efter en stund vände sig lagkamraten om för att gå och då visade Lars sitt missnöje över situationen genom att sparka denne i baken. Därav det gula kortet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar